Z důvodu ochrany majetku zavádí nemocnice noční ostrahu a zpoplatňuje dlouhodobé stání

6.12.2017 - tisková zpráva

Z důvodu větší ochrany majetku a bezpečí pacientů i personálu zavádí Klatovská nemocnice soubor nových bezpečnostní opatření. Tím hlavním je od tohoto týdne obnovení noční ostrahy areálu a nemocničních budov. V průběhu prosince se přidají další. Od pondělí 11. prosince mimo jiné i zpoplatnění dlouhodobého parkování. Motoristé najdou podrobné informace u vjezdu do areálu, uvnitř nemocnice i na nemocničním webu.

„Zavedením noční ostrahy chceme zabránit návštěvám vandalů a sběračů kovů, kteří poškozují budovy a různá technologická zařízení v areálu, a také předcházet občasnému přespávání bezdomovců v různých zákoutích nemocnice. Sice je většinou odhalí sám personál, ale někteří reagují hrubě,“ vysvětluje ředitel Klatovské nemocnice Jiří Zeithaml s tím, ostraha bude přes noc obcházet krizové lokality v areálu i vytipovaná místa v monobloku.

Při zjištění problému může pracovník ochranky buď přímo zakročit, nebo povolat posilu z bezpečnostní agentury a případně i strážníky nebo policii. Přes den bude ostraha monitorovat parkování. A rovněž může přivolat policii, pokud zjistí stání vozu mimo parkovací plochy nebo na vyhrazených místech.

Aby bylo parkovacích míst víc a zlepšil se komfort parkování hlavně pro ambulantní pacienty, ale právě i kvůli ochraně majetku, bude od pondělí upraven systém veřejného parkování.

„Chceme z areálu dostat auta, která tam nepatří. Máme zjištěno, že zejména parkovací dům je využíván i jako kryté bezplatné parkoviště pro návštěvníky města, ale třeba i jako halová garáž pro obyvatele okolních domů. A v noci tam příležitostně jezdí různé pochybné partičky, které plochu a objekt poškozují nebo i ruší hospitalizované. Tomu chceme zabránit. Parkovací místa v nemocnici mají sloužit hlavně pacientům, aby mohli zaparkovat pohodlněji,“ doplňuje ředitel nemocnice Jiří Zeithaml.

Nově se proto uzavře jižní vjezd do areálu z Dukelské ulice a u východního vjezdu z Plzeňské ulice se instalují závory a vjezd pro veřejnost bude pouze s parkovacím lístkem. Krátkodobé stání bude bezplatné. Zdarma bude možné vyjet buď do 30 minut, nebo klient jakékoliv Lékárny Klatovské nemocnice (V Nemocnici, Helios) až do tří hodin. Delší stání bude zpoplatněno 20 korunami za každou započatou hodinu.

Bezplatný výjezd do tří hodin se bude dále týkat i dárců krve a plazmy bez ohledu na to, zda nakoupí v lékárně či nikoli. Zvláštní režim bude zaveden pro zaměstnance a vozy integrovaného záchranného systému. „Zdravotnická záchranná služba bude mít možnost použít pro vjezd do areálu i jižní vjezd z Dukelské ulice,“ doplňuje mluvčí.

Provozní řád - Veřejné parkování v areálu Klatovské nemocnice

Kontakt:
Bc. Jiří Kokoška – PR a komunikace  Nemocnice Plzeňského kraje: 777 315 018, jiri.kokoska@nemocnicepk.cz

O nemocnici > Tiskové zprávy > Z důvodu ochrany majetku zavádí nemocnice noční ostrahu a…
Klatovská nemocnice, a.s.
Plzeňská 929, 339 01 Klatovy
IČO: 26360527 DIČ: CZ26360527

Klatovská nemocnice a.s. © 2018
Webdesign Estetica online s.r.o.